Hamarrevyen

Hamar er en flott by å bo i, og vi mener at Hamarregionen fortjener en skikkelig revy. Derfor har vi satt hodene våre sammen for å skape en variert revy med gode tekster og nykomponert musikk for å gi deg som kommer en forrykende kveld. Med profesjonelle aktører i nøkkelrollene tar vi opp ting vi alle kan kjenne oss igjen i her i Hamar by og ønsker å gi deg som publikummer en kveld du sent vil glemme. 

 

Revy har lenge vært tradisjon i Hamar og vi står alle på skuldrene til noen. I Rolf Pedersens bok om den legendariske skikkelsen i Hamars revy-historie, Revy-Per, står følgende: ”Revy! Revy! – Det er fanfare i ordet. Klang, sang og trommeslag. Orkesteret spiller. Teppet går opp for første akt. Publikum sitter der forventingsfulle og spørrende: ”Hvem av byens borgere skal nå få latteren eller humøret over seg?” Man ler, og man ergrer seg. Jovisst var spøken god. Den var fortjent! Men det sier man selvfølgelig ikke til seg selv, hvis man er offeret for en grov og simpel spøk. For en spøk eller en vits skal stå for all kritikk, også more den det går utover.” 

 

«Hamar ble kjent som en revyby. En av de beste i landet. Ja, kanskje den beste utenfor de store byer, fordi byens borgere har satt pris på å holde en munter og festlig tradisjon vedlike. Det var rundt århundreskiftet (det forrige, red.anm.) den første virkelige revy gikk av stabelen i vårt land, ja hvor – det vil vi alle strides om. Men, Hamar var en av de første byer som fulgte med sin tid på revyens harmløse og spøkefulle skrå bredder.” 

 

Årets revy startet som en idé fremsatt av daglig leder for Lutefiskfestivalen, Oddvar Hemsøe. Han kontaktet Bjarte Ytre-Arne, produsent, idéutvikler og tekstforfatter, som straks fattet glød for ideen. Ørnulv Brun Snortheim, komponist og musiker, takket ja til å være musikalsk leder. Disse tre sitter nå i ledergruppa sammen med produsent og skuespiller Ida Marie Vik, som leder den praktiske planleggingen og framdriften av revyen.

*Sitater er hentet fra boken ”50 år med skjegg og busserull”, forfatter, Peder Oluf Pedersen, redaktør Rolf Pedersen, Hamar historielag 1993

*Alle historiske bilder er Fotograf Norman/Domkirkeodden/Digitalt Museum hvor ikke annet er angitt

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon